Nyheter

Ta del av MarLaws senaste nyheter om vad vi gör och vad som händer på vårt område. Se även till att hålla dig uppdaterad om kommande seminarium och utbildningar på vårt kalendarium.

Kurs där Cecilia Tornberg och Brit Stakston föreläser!

2017-04-27

I början av denna sommar anordnas en tvådagarskurs centralt i Stockholm som riktar sig till dig som arbetar med kommunikation inom offentlig verksamhet. Föreläsare på denna kurs är Brit Stakston och MarLaw:s advokat/delägare Cecilia Torelm Tornberg. Kursanordnare är SIPU; ett utbildnings- och konsultföretag som arbetar med utveckling av myndigheter, företag och organisationer i Sverige och internationellt. På denna kurs får du lära dig hur du kan arbeta med innehållsmarknadsföring på bästa sätt, hur du tar fram en lyckad kanalstrategi för din verksamhet och hur du kan mäta dina insatser och se resultat. Hur ska du hantera negativa åsikter och diskussioner på dina sidor, och vilka nya trender väntar bakom nästa hörn? Du får även en grundlig genomgång av de viktiga juridiska regelverk som styr offentliga verksamheters närvaro på nätet. På varje programpunkt lyfts färska exempel på både lyckade och mindre lyckade insatser på sociala medier, både från offentliga verksamheter och privata. För att läsa mer, tryck HÄR!

Två nya medarbetare!

2017-04-27

Vi växer och välkomnar juristerna Elina Jute och Dejana Cecez till oss!

Ny kontorschef!

2017-02-22

Vi är mycket glada över att berätta att vi har fått en ny kontorschef vid namn Lena Åberg. Hon är en mycket kompetent och trevlig person med gedigen erfarenhet av arbetet som kontorschef. Läs mer om Lena under fliken "Våra medarbetare".

Nya delägare!

2017-01-27

Vi har utökat med två nya delägare! Sedan den 1 januari 2017 är Cecilia Torelm Tornberg och Alexander Jute nya delägare på Advokatfirman MarLaw. Cecilia Torelm Tornberg började som jurist på MarLaw 2006 och är specialiserad på marknads- och immaterialrätt, avtalsrätt samt säljfrämjande åtgärder i Sverige och Norden. Hon är flitigt anlitad som föreläsare. Alexander Jute började som jurist på MarLaw 2010 och har framförallt arbetat med tvistlösning och proaktiv rådgivning inom byråns specialistområden marknadsförings- och immaterialrätt samt dataskyddsfrågor. Företrädesvis inom telekom, fordon, bank/finans.
- Byrån tar nu nästa steg i utvecklingen med Cecilias och Alexanders nya roller som delägare. Särskilt stolta är vi över att de båda är byråprodukter som står för advokatfirmans kärnvärden och särskilda anda, säger MarLaw:s VD Daniel Tornberg.

Årets advokatbyrå 2016

2017-01-25

24 januari 2017 hade vi den stora äran att bli Årets advokatbyrå för andra året i rad (prisklassen 25-99 MKR)! Vi är otroligt glada över detta och vill tacka våra fantastiska klienter. Även ett stort tack till alla nuvarande och tidigare medarbetare på byrån – ni har alla bidragit till att vi fick gå upp på scen och hämta priset! Årets Advokatbyrå är Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik. Över 1000 köpare av affärsjuridik ger sin syn på samarbetet och svarar på frågor om framtiden. Branschstudien genomförs årligen av analysföretaget Regi.

Kurs med MiS: Avtala om immateriella rättigheter

2016-10-14

Nu har du möjlighet att lära dig avtalsrättens grunder och vad man ska tänka på när man upprättar avtal, särskilt vad gäller immateriella rättigheter. Avtalstvister i praxis tas upp samt hur de hade kunnat undvikas. Advokatfirman MarLaws advokater Daniel Tornberg och Alexander Jute håller i kursen i våra lokaler på Sveavägen 31 den 8 december 2016 kl 09.00-12.00 (frukost serveras 08:30-09:00). Du anmäler dig på MiS hemsida, länk hittar du HÄR. Välkomna!