Frukostseminarium: I gränslandet mellan varumärkes- och mönsterrätt. Bör ert kännetecken skyddas som varumärke eller mönster, eller både och? – 30 jan 2020

2020-01-08

Det finns flera sätt att skydda design, dvs. utformningen av produkter och kommersiella kännetecken. Sådan utformning kan skyddas av upphovsrätt, marknadsföringsrätt och till och med patenträtt. Närmast till hands ligger dock sannolikt att ansöka om varumärkesskydd. Ett annat, ofta bortglömt, alternativ är mönsterskydd.

Under seminariet kommer vi att gå igenom de grundläggande förutsättningarna för att få varumärkes- respektive mönsterskydd. Vi kommer även att jämföra de båda rättigheterna och peka på de främsta skillnaderna mellan dem. Vi kommer vidare att gå igenom relevant praxis på området och ge praktisk vägledning kring när det är läge att varumärkesskydda ett kännetecken och när det är lämpligt att använda designskydd i stället.

Seminariet vänder sig främst till dig som är beslutsfattare i företagets varumärkesarbete, exempelvis varumärkes-, marknads- eller kommunikationschef.

Under seminariet presenteras även JP Infonets nya tjänst ”JP Juridiskt Bibliotek” där MarLaw bland annat har författat lagkommentarerna till varumärkeslagen och mönsterskyddslagen.

 

Föreläsare:

Advokat Marcus Ateva, specialiserad inom immaterialrätt och marknadsrätt. Ansvarig för varumärkesavdelningen. Har skrivit lagkommentaren till varumärkeslagen på JP Juridiskt Bibliotek.

Advokat Julia Asplund, specialiserad inom immaterialrätt och marknadsrätt. Arbetar med tvistelösning och har skrivit lagkommentaren till mönsterskyddslagen på JP Juridiskt Bibliotek.

 

Anmälan: Anmälan sker här senast den 27 januari 2020. Seminariet är kostnadsfritt

Tid: kl. 08.30-10.00. Frukost serveras från kl. 08.30, seminariet börjar kl. 09.00.

Plats: Advokatfirman MarLaw, Nybrogatan 11, 5 tr.

 

Varmt välkommen!

Se fler nyheter

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MarLaw värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Advokatfirman MarLaw (org.nr 556358-3508) är personuppgiftsansvarig för samtliga uppgifter som du lämnar i detta formulär. All behandling vi gör sker i enlighet med denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.