Frukostseminarium med MarLaw: Marknadsföring av rea och utförsäljningar – var går gränserna för vad som är tillåtet?

2020-01-08

Black Friday, Cyber Monday och Singels Day – marknadsföringen kring readagar ökar, men vad gäller egentligen legalt? Patent- och marknadsdomstolen har under året meddelat ett par domar angående vilseledande prismarknadsföring. Vidare riktade Konsumentombudsmannen i november i år förbudsförelägganden mot tre företag avseende hur de använt påståenden om rea och varors ordinarie pris i sin marknadsföring.

Under detta seminarium behandlar vi de legala förutsättningarna för att använda påståenden om rea och särskilt förmånliga priser i marknadsföring. Övergripande behandlar vi även den juridiska kontexten till nu gällande reglering på området.

Seminariet kommer bland annat behandla:

  • Introduktion till det marknadsföringsrättsliga regelverket
  • Genomgång av de regler som behandlar realisation och utförsäljning samt andra uttryck med särskild attraktionskraft
  • Rättspraxis
  • Konsumentverkets tillsynsarbete

Föreläsare:
Daniel Tornberg, advokat och partner på Advokatfirman MarLaw. Daniel är specialiserad på marknadsföringsrätt, immaterialrätt samt IT-rätt och har omfattande erfarenhet av kommersiell tvistlösning och avtalsrätt. 

Julia Asplund, advokat på Advokatfirman MarLaw. Julia är specialiserad på marknadsförings- och immaterialrätt och arbetar framför allt med tvistelösning och löpande rådgivning inom nämnda rättsområden.

 

Tid: Kl. 08.30 – 10.00. Frukost serveras kl. 08.30 och seminariet börjar kl. 09.00.

Plats: Advokatfirman MarLaw, Nybrogatan 11, 5 tr.

Anmälan sker här.

 

Varmt välkommen!

 

Se fler nyheter

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MarLaw värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Advokatfirman MarLaw (org.nr 556358-3508) är personuppgiftsansvarig för samtliga uppgifter som du lämnar i detta formulär. All behandling vi gör sker i enlighet med denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.