Märkningsdagen 2017

2017-10-26

För 7:e året i rad arrangerar vi Märkningsdagen och i år går vi igenom de nya strängare sanktionerna som föreslås träda i kraft 1 juli 2018. Vi får också höra om märkningen antibiotikafritt som är på väg in på den svenska marknaden, märkning av vegetariska och veganska produkter samt Livsmedelsverkets utredning om märkning av GMO-fria livsmedel. Patent- och marknadsdomstolens kom i somras med ett vägledande avgörande där förutsättningarna för användning av uttryck med ekologisk preciserades. Avgörandet får praktiska konsekvenser för livsmedelsföretagen vid all kommunikation med miljöargument.

I år uppmärksammar vi också den s.k. ”Traffic Light”-märkningen som sex av Europas största livsmedelsföretag beslutat att införa. Blir det enklare för konsumenten att äta mer hälsosamt? Vi går igenom hur branschen och myndigheterna ser på denna märkning?

Som vanligt har vi bjudit in några av livsmedelsbranschens främsta företrädare som berättar mer om sitt arbete och delar med sig av sina erfarenheter.

Välkommen till 7:e årets upplaga av märkningsdagen!

Klicka här för att se fullständigt program
INFORMATION
Plats Lundkvist & Lindkvist – Klara Strand Konferens, Klarabergsviadukten 90, Stockholm.
Datum Onsdag den 6 december 2017.
Registrering och kaffe 09.30-10.00, dagen avslutas kl.16.30.
Pris 3.975 kr ex. moms i förskott mot faktura. Anmälan är bindande.
Anmälan Senast tisdagen den 28 november 2017 till svar@marlaw.se.
Ange även fakturaadress, organisationsnummer och eventuell specialkost när du anmäler dig.

Se fler nyheter

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.