MarLaw i samarbete med IFI: Schrems II – vad gäller vid marknadsföring, användning av sociala medier och hur hanterar vi Google Analytics? – 17 december 2020

2020-11-27

Efter Schrems II. Vi kommer i detta webbinarium att reda ut vad som gäller efter EU-domslutet som ogiltigförklarar Privacy Shield. Vi kommer också att ge praktiska råd avseende relevanta åtgärder – med fokus på marknadsföring och digital kommunikation.

Över 100 organisationer är anmälda till olika tillsynsmyndigheter inom Europa för att de fortsätter med överföringar av personuppgifter i stor skala genom bland annat användning av Google Analytics och Facebook Connect. Av de anmälda finns ett antal svenska företag representerade som nu riskerar tillsyn och sanktioner. Det är med andra ord hög tid för organisationer att se över sin personuppgiftsbehandling och vidta åtgärder.
Frågan är då vad som gäller för de organisationer som vill fortsätta kommunicera via sociala medier. Kan organisationen fortsätta posta bilder från verksamheten på sociala medier eller är den tiden passé? Vi kommer i detta webbinarium att försöka reda ut vad som gäller idag och ge praktiska råd på relevanta åtgärder att vidta.

UR INNEHÅLLET: 

  • Överföring av personuppgifter till tredje land – vad gäller och vilka åtgärder måste vi vidta?
  • Rekommendationer avseende användning av sociala medier
  • Kommunikation och bilder i sociala medier – hur fungerar det med Facebook, Instragram och Linkedin
  • Hantering av CRM och emailmarknadsföring – hur ska jag tänka när jag väljer verktyg?
  • Genomgång av de nya rekommendationerna från EDPB
  • Kommissionens förslag på nya SCCs
  • Vikten av att kartlägga dataflöden

Hur ska vi se på och hantera Google Analytics?

 

Föreläsare:

Cecilia Torelm Tornbergadvokat och partner vid Advokatfirman MarLaw AB. Cecilia är specialiserad på marknads- och immaterialrätt, avtalsrätt samt säljfrämjande åtgärder i Sverige och Norden. Hon är verksam som processombud vid domstol och biträder vid förhandlingar med myndigheter och privata organ. Cecilia är flitigt anlitad som föreläsare av Berghs School of Communication, universitet, högskolor, organisationer och företag.

 

Jonas Holm, senior Associate vid Advokatfirman MarLaw. Jonas är pecialiserad inom immaterialrätt, integritetsskyddsjuridik, GDPR och förvaltningsrätt. Genom sitt examensarbete specialiserade sig Jonas på kollektiv rättighetsförvaltning och upphovsrättslig licensiering i en internationell kontext och han har gedigen erfarenhet från internationellt arbete med immaterialrätt och dataskyddsfrågor ur ett EU-perspektiv. Jonas är också specialiserad på juridik som rör forskning och högre utbildning samt bibliotek och har ett särskilt intresse för digitaliseringens juridik och juridiska frågeställningar inom nya digitala tjänster.

 

Datum: 17 december 2020

Tid: Kl. 09.00-12.00

Plats: Online

Valkommen!

Se fler nyheter

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MarLaw värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Advokatfirman MarLaw (org.nr 556358-3508) är personuppgiftsansvarig för samtliga uppgifter som du lämnar i detta formulär. All behandling vi gör sker i enlighet med denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.