Utbildning: Digital Single Market – nya krav på marknadsföring och försäljning 2020-05-25

2020-05-08

Digital kunskapsboost

Vi ser nu en av de största förändringarna vad gäller sanktioner och tillsyn avseende företagens marknadsföring. Sanktionerna ökar rejält och liknar de vi fått genom GDPR, de värsta överträdelserna ska kunna sanktioneras med 4% av årsomsättningen.

Marknadsföringsrättsliga överträdelser har hittills sanktionerats med förbud vid vite och vid allvarliga överträdelser har även marknadsstörningsavgift kunnat utdömas. Nu kommer nya regler som ger tillsynsmyndigheten utökade befogenheter i form av bland annat mystery shopping och införande av varningsmeddelanden på webbplatser som inte följer de marknadsföringsrättliga reglerna.

De nya reglerna berör alla bolag som marknadsför sig i digitala kanaler, vilket i dagsläget är praktiskt taget alla.

De nya reglerna ställer ökade krav på förhandskontroll av den marknadsföring man vill gå ut med. De företag som vänder sig mot konsumenter får ytterligare regler att förhålla sig till framförallt vad gäller information och transparens gentemot kunderna.

 

Få fördjupad kunskap om:

  • De marknadsföringsrättsliga förutsättningarna – så förändras dessa och så påverkas du
  • Reglering för försäljning via plattformar
  • Profilering och direktmarknadsföringen utifrån GDPR
  • E-privacyförordningens påverkan
  • Kommande lagstiftning

 

Under detta halvdagswebinarium får du med dig grundförståelse för de nya reglerna och hur de påverkar din verksamhet. Vidare kommer du få med dig ett förslag på rutin för att säkerställa att bolagens marknadsföring håller sig inom ramarna för nuvarande och kommande regelverk.

 

Datum: 25 maj 2020

Tid: 09.00-12.00

Kostnad: 3000 kr

Läs mer och anmäl dig här.

 

Välkommen!

Se fler nyheter

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MarLaw värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Advokatfirman MarLaw (org.nr 556358-3508) är personuppgiftsansvarig för samtliga uppgifter som du lämnar i detta formulär. All behandling vi gör sker i enlighet med denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.