Webbinarium: Tvister & avtal vid covid-19

2020-04-16

IFI och MarLaw arrangerar tillsammans webbinariet:

Tvister & avtal vid covid-19

Välkommen till ett webbinarium där du får lära dig mer om avtalsrättsliga frågor och får tips och råd angående tvistemål i tider som präglas av
covid-19.

Många företag funderar över om, när och hur force majeure-klausuler kan tillämpas i förhållande till kunder och leverantörer i ljuset av covid-19. Hur kan avtalsklausuler jämkas och vilken rätt finns till prisavdrag och hävning av köp i praktiken?

Domstolarna flyttar fram huvudförhandlingar på framtiden och genomför samanträden digitalt. Detta innebär nya strategiska frågor för tvistemål. Vad händer exempelvis med yrkade räntebelopp som tickar på i pågående tvister och förlikningsviljan givet den nya situationen?

Få fördjupad kunskap om:

  • Tillämpning av force majeure-klausuler i förhållande kunder och leverantörer i ljuset av covid-19
  • Hur avtalsklausuler kan jämkas samt rätten till prisavdrag och hävning av köp
  • Vad det innebär att domar och beslut skjuts på framtiden
  • Nya strategiska frågor att beakta i tvistemål när förhandlingar blir digitala
  • Du har även möjlighet att ställa frågor till föreläsarna.

Föreläsare:
Sandra Hanson, advokat på Advokatfirman MarLaw. Sandra har lång erfarenhet av att hjälpa företag och organisationer med juridiska frågeställningar. Sandra är specialiserad på marknadsföringsrätt, immaterialrätt, integritetsjuridik (GDPR), avtalsrätt och tvistelösning.

Cecilia Torelm Tornberg, advokat och partner på Advokatfirman MarLaw. Cecilia är specialiserad på marknads- och immaterialrätt, avtalsrätt samt säljfrämjande åtgärder i Sverige och Norden. Hon är flitigt anlitad som föreläsare av Berghs School of Communication, universitet, högskolor, organisationer och företag.

Datum: Fredagen 24 april & onsdagen 13 maj 2020

Tid: 08:30 – 10:00

Plats: Online

Anmälan: Anmäl dig direkt på IFIs hemsida här. Där hittar du även bokningsvillkor och övrig information om bokningen.

Pris: 1 100 kr exkl. moms per deltagare

Varmt välkommen att delta!

Se fler nyheter

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MarLaw värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Advokatfirman MarLaw (org.nr 556358-3508) är personuppgiftsansvarig för samtliga uppgifter som du lämnar i detta formulär. All behandling vi gör sker i enlighet med denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.