Piratkopiering

En av grundrättigheterna inom upphovsrätten är rätten att besluta om exemplarframställning. Det är mycket tydligt med den engelska termen copyright (rätt att mångfaldiga). Piratkopiering är dock tyvärr mycket vanligt och sker för en mängd olika verk, från filmer till designmöbler. MarLaws jurister har stor kompetens på upphovsrättsområdet och kan hjälpa dig ingripa mot olaglig piratkopiering av dina verk.

Ibland kan det vara en gråzon var som egentligen utgör en kopia av någons verk, vad som är en bearbetning och vad som är ett fristående (om än likt) verk. Bedömningen har stor praktisk betydelse för vad som utgör en otillåten exemplarframställning och inte.

Piratkopiering av upphovsrättsskyddade verk förekommer ofta i kombination med att man förser till exempel en vara med annans kända varumärke och användning av annans skyddade mönster. Skyddet för bland annat designväskor kan således vara korsvist mellan olika immaterialrättigheter.

Juristerna på MarLaw bistår gärna med expertis kring ett heltäckande skydd för din design. Kontakta oss om du har frågor om bland annat

  • Designskydd

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.