Tjänster

Advokatfirman MarLaw sedan 1969

MarLaw är en affärsjuridisk advokatbyrå med specialistkompetens inom marknadsförings- och immaterialrätt, dataskydd och IT-rätt. Detta göra att vi kan erbjuda en unik spetskompetens och ge snabb och kvalitativ juridisk rådgivning. Vi bistår med rådgivning inför kampanjer, produktlanseringar samt övrig kommunikation, exempelvis i sociala medier. Därtill har vi omfattande erfarenhet av att företräda klienter i processer inom våra rättsområden i domstol, skiljeförfarande och etiska nämnder.

 

Spetskompetens

MarLaw erbjuder en spetskompetens som saknar motsvarighet på den svenska marknaden. Vår unika erfarenhet på det marknadsrättsliga området och ett synnerligt starkt intresse hos våra medarbetare är förutsättningen för att kunna erbjuda högsta kvalitet. Våra medarbetare delar ett synnerligt starkt intresse för det marknadsrättsliga och immaterialrättsliga rättsområdet vilket medför en speciell gemenskap och ett unikt engagemang. Läs mer om våra kärnvärden här.

 

Vision

MarLaws vision är att alltid vara ledande inom rättsområdet marknadsrätt på den svenska marknaden. Vi verkar för att kvalitativt främja näringslivet i samband med marknadsföring och verkar för utvecklingen av tillbörliga affärsmetoder. MarLaw har flest jurister som arbetar renodlat med marknadsrätt av alla advokatbyråer i Sverige. Vi driver flest marknadsrättsliga processer och ligger bakom en stor del av den använda utbildningslitteraturen inom området.  

 

Litteratur och läromedel

MarLaw har författat en rad kurslitteratur och böcker, läs om respektive bok nedan. Läs mer om våra böcker här.

 

Vi utbildar branschen

Våra jurister är flitigt efterfrågade som föreläsare och har lång erfarenhet inom vårt juridiska område. Vi utbildar bland annat ansvariga reklamutgivare (ARU) för Sveriges Kommunikationsbyråer. Våra jurister utbildar även företag, organisationer, universitet, högskolor och reklamskolor såsom Berghs School of Communication och IHR. Våra utbildningar innefattar även uppdragsutbildningar i samarbete med bland annat Företagsekonomiska Institutet (FEI). Detta gör MarLaw tongivande på det marknadsrättsliga området. Läs mer om Advokatfirman MarLaws utbildningar här.

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MarLaw värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Advokatfirman MarLaw (org.nr 556358-3508) är personuppgiftsansvarig för samtliga uppgifter som du lämnar i detta formulär. All behandling vi gör sker i enlighet med denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.