En karriär på MarLaw

Uppsatspraktikant

Advokatfirman MarLaw är en meriterad nischbyrå, specialiserad på svensk och internationell marknads- och immaterialrätt. Byrån som grundades 1969 är främst verksam inom medie- & reklamområdet och våra klienter är företrädesvis marknadsföringsintensiva bolag, reklam- och mediebyråer, tidningar samt rättighetsinnehavare.

På byrån företräder vi våra klienter vid tvistlösning och förhandlingar inför domstol, myndigheter eller alternativa tvistlösningsorgan. Vi arbetar även med granskning och bedömning av marknadsföringsidéer, rättighetskontroller, varumärken, domännamn, design och upphovsrätt, avtal och licenser, radio, tv och press. Våra medarbetare undervisar löpande på universitet, reklamskolor och utbildningsinstitut samt genomför internutbildningar för företag.

Vi är engagerade och djupt intresserade av marknads- och immaterialrätt. Vi söker därför dig som har ett särskilt intresse för dessa ämnesområden. Som praktikant kommer du att bistå våra jurister inom samtliga delar av verksamheten. Som person är du socialt kompetent, positiv, ambitiös och noggrann. Du är van vid att arbeta självständigt och ta eget ansvar.

Praktiken sker under 10 veckor med start enligt överenskommelse. Finansiering sker genom studiemedel då praktiken är oavlönad.

Vill du ansöka om en praktikplats hos oss? Skicka en kort presentation av dig själv samt cv och betyg till intresseanmalan@marlaw.se

Vid frågor kontakta Sandra Hanson via e-post sandra.hanson@marlaw.se

Varmt välkommen med din ansökan!