Samhällsengagemang

Women’s Career Network (WCN)

Women’s Career Network (WCN) är ett nätverk för kvinnor som kombinerar passion och hårt arbete och består av kvinnliga jurist- och ekonomstudenter och syftar till att coacha unga kvinnliga talanger; i studielivet samt övergången till yrkeslivet.

Genom att sammanföra kvinnor som delar WCNs värderingar vill de inspirera och motivera fler kvinnor att utmana samhällets könsnormer och bidra till ett högre procentantal kvinnor i ledande positioner.

Katarina Ladenfors, advokat och partner, är under året engagerad som mentor i nätverket. I mentorskapet ingår att coacha en student under 10 månader.

Läs en intervju som Advokatfirman MarLaw gjort med Linnea Regnell, adept WCN.

Läs intervjun

 

MarLaw älskar hockey!

GötaTraneberg är en ishockeyförening med anor som sträcker sig 120 år tillbaka. De ursprungliga klubbarna Göta och Traneberg var med och grundlade ishockeyn som stor folksport i Sverige på 1920-talet. MarLaw bidrar till klubbens framgångar genom att sponsra GötaTranebergs ungdomslag GT-11 med jackor och träningströjor.
 
Läs mer här

Stiftelsen Jiddra inte

Advokatfirman MarLaw tar bestämt avstånd från våld och droger och engagerar sig för att hjälpa ungdomar som har hamnat snett i samhället. Därför stödjer Advokatfirman stiftelsen Jiddra inte. Stiftelsen är särskilt inriktad på att jobba med projekt som relaterar till att hjälpa ungdomar bort från våld och droger.

”Stiftelsen Jiddra Inte är en insamlingsstiftelse som samlar in pengar för att kunna stötta och inspirera ungdomar genom gratis inspirationsläger och mentorskap. Vi riktar oss framförallt till ungdomar från utsatta miljöer som riskerar att hamna i destruktiva levnadsmönster. Vi arbetar för ett ökat välmående och för det positiva som kreativitet, inspiration, konfliktlösning och personlig utveckling!”

Läs mer här

 

Transfer

Advokatfirman MarLaw är stolta inspiratörer och föreläser på olika skolor runt om i Sverige.

”Transfer- Ungas Möjligheter, bildades år 2000 och drivs som en ideell organisation. Syftet är att ge elever kunskap om arbetslivet, inblick till arbetsmarknaden, näringslivet och högre utbildning vilket leder till företagsamma och kreativa elever som tar egna initiativ.”‘

Transfer – förmedlar yrkesföreläsare från näringslivet till skolan vilket skall leda till att elever får:
Kunskap – om arbetslivet genom olika yrkesföreläsare i klassrummen. Inblick – till arbetsmarknaden, näringslivet och högre utbildning. Inspiration – uppmuntra till lärande, entreprenörskap och egna initiativ.

Läs mer här