Berntson Wines & SPirits

2021-09-21

Berntson Wines & SPirits är en anrik importör av öl, vin och sprit. En av de produkter som företaget har distribuerat sedan 1978 är den tyska örtlikören Jägermeister. Berntson anklagades av Konsumentverket för att ha använt aggressiva försäljnings- och marknadsföringsmetoder för Jägermeister och därigenom brutit mot den mycket strikta alkohollagstiftningen. Fallet gick till domstol och Bertnson vann en viktig seger mot svenska myndigheter.

 

”När vi fick stämningen kontaktade vi MarLaw direkt. Vi insåg att vi behövde professionell juridisk hjälp. Vi träffade advokat Markus Ateva, som var stabil och balanserad och gjorde välbalanserade bedömningar.” Säger Boris Elgefjord, dåvarande Commercial Director på Bertnson Wines & SPirit.

 

 

Vill du lära dig mer om marknadsrätt? Kolla in boken Marknadskriget: tio verkliga rättsfall

 

Se fler referenser

Kontakta oss

MarLaw skyddar din integritet och hanterar din personliga information i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Advokatbyrån MarLaw (organisationsnummer 556358-3508) ansvarar för personuppgifter som skickas till oss. All behandling av personuppgifter utförs enligt denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.