Intervju med Linnéa Regnell – Women’s Career Network

 

Berätta om dig själv…

Jag heter Linnéa Regnell, är 21 år gammal och kommer från Borlänge. Jag studerar just nu vid juristprogrammet i Uppsala och är inne på min 6e termin. När jag inte studerar försöker jag hinna med att träna, främst genom att spela fotboll vid en nation. Hinner jag med försöker jag läsa en bok då och då.

Hur kommer det sig att du sökte till mentorskapsprogrammet?

Jag sökte för att jag kände att jag var lite vilsen på programmet. Jag visste inte vad jag ville göra efter examen och ville kunna diskutera mina framtidsplaner och möjligheter med en verksam jurist som vet hur det är att gå från att studera till att jobba. Jag ville se vad det fanns för möjligheter och främst ha någon att vända mig till när jag känner att juristprogrammet kan bli lite överväldigande. Genom en mentor kan man skapa en mer grundad och verklighetstrogen bild av hur det är att jobba som jurist genom att ställa frågor om hur det faktiskt är. Under våra studier har vi ingen direkt möjlighet att faktiskt pröva på yrkeslivet om man inte kombinerar skrivandet av sin uppsats med praktik. Jag ville därför kunna ha en yrkesverksam mentor som kan svara på frågor jag har om arbetslivet och vad man kan göra som jurist.

Vad ger Katarina mig…

Jag är jättenöjd med Katarina. Hon är kunnig inom sitt yrke och ärlig gentemot mig. Det är just hennes ärlighet som jag uppskattar mest hos henne. Ställer man en fråga så får man inte ett fint inlindat svar utan man får sanningen, även om sanningen kan vara att allt inte är så enkelt som vissa vill få en att tro att det är. Hon har lärt mig att det kommer vara svårt men att man kan lyckas så länge man är ambitiös och arbetar hårt. Vi har pratat om allt mellan hur det är att jobba som kvinnlig jurist till yrkesmöjligheter som jurist. Det är så skönt att känna att det är högt i tak när vi träffas och att jag vet att hon kommer ge mig ett så utvecklat svar som möjligt på de frågor jag har. Jag har fått chansen att lära känna Katarina och hon har fått lära känna mig. Jag avslutar mentorskapsprogrammet med en ny vän som jag hoppas kunna fortsätta lära mig mycket av.

Vad ser jag mig arbeta med i framtiden

Jag vet fortfarande inte exakt vad jag vill göra i framtiden. Det skiftar från dag till dag. Det är dock immaterialrätten som jag fått upp ögonen för och varför Katarina valdes som min mentor. Jag tror att jag kommer behöva pröva olika yrken på olika arbetsplatser i mitt liv innan jag hittar rätt. Jag känner dock ingen stress över att inte veta, Katarina och mentorskapsprogrammet har påmint mig om att man inte behöver ha sin framtid helt planerad utan att mycket kan ske av slumpen och man kan hitta rätt helt av ”misstag”.