Sveriges Spannmålsodlareförening

2021-09-21

Sverige Spannmålsodlare ”SpmO” är en ideell intresseförening för svenska bönder. Föreningen tog ställning mot en aggressiv marknadsföringskampanj från en av de största livsmedelskedjorna i Sverige. Matkedjan hävdade att traditionellt odlad mat var ohälsosamt och giftigt.

 

”Vi blev provocerade av kampanjen på ett känslomässigt plan men också bekymrade över de ekonomiska konsekvenserna för våra medlemmar. Vi kände att vi måste agera för att skydda det traditionella svenska jordbruket. Jag kontaktade MarLaw eftersom de hade det bästa ryktet i branschen. Processen var kostsamt både tidsmässigt och ekonomiskt men absolut värt det. Vi vann till slut tack vare MarLaw.” Säger Per Sandberg, dåvarande ordförande i SpmO.

 

 

Vill du lära dig mer om marknadsrätt? Kolla in boken Marknadskriget: tio verkliga rättsfall

 

Se fler referenser

Kontakta oss

MarLaw skyddar din integritet och hanterar din personliga information i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Advokatbyrån MarLaw (organisationsnummer 556358-3508) ansvarar för personuppgifter som skickas till oss. All behandling av personuppgifter utförs enligt denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.