Vattenfall

2021-09-21

Vattenfall AB är en av Europas största elproducenter, historiskt baserat på vatten- och kärnkraft. Vattenfall har gjort stora investeringar i alternativ energiproduktion och har avvecklat sina kolkraftverk. Vattenfall blev anklagade av Greenpeace sin hävdade att Vattenfall använde falska och felaktiga beskrivningar av pilotprojektet CCS (Carbon Capture and Storage).

 

”Jag bad MarLaw, som jag känner sedan tidigare, att göra en bedömning av situationen. De rådde oss om de juridiska villkoren och positionen för Vattenfall. Vi tyckte att det var värt att ta fighten. Domen i domstolen var till vår fördel, vilket var en seger och en lättnad för Vattenfall. Jag kommer definitivt att anställa MarLaw igen.” Säger Erik Forsgren, Senior Legal Counsel på Vattenfall.

 

 

Vill du lära dig mer om marknadsrätt? Kolla in boken Marknadskriget: tio verkliga rättsfall

 

Se fler referenser

Kontakta oss

MarLaw skyddar din integritet och hanterar din personliga information i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Advokatbyrån MarLaw (organisationsnummer 556358-3508) ansvarar för personuppgifter som skickas till oss. All behandling av personuppgifter utförs enligt denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.