Registrera varumärket

Vägarna till varumärkesskydd är många – beroende på vilka marknader bolaget planerar att agera på. Skydd kan fås genom en internationell varumärkesansökan hos WIPO, en EU-ansökan hos EUIPO eller nationellt i enskilda länder, till exempel hos Patent- och registreringsverket här i Sverige. Vidare går det även att få skydd för oregistrerade varumärken genom inarbetning hos omsättningskretsen. En varumärkesansökan för förenlig med vissa kostnader. Hur stora kostnaderna är beror på dels hur många länder man vill ha skydd i, dels för hur många varu- eller tjänsteklasser. Generellt kan dock sägas att registrering är ett prisvärt sätt att säkra skydd för bolagets kanske främsta kommersiella tillgång – varumärket.

Juristerna och varumärkesadministratörerna på MarLaw har lång erfarenhet av hur man på bästa sätt säkrar företags varumärkestillgångar. Hör av er till oss om ni bland annat har frågor om registreringsprocessen samt förvaltning av varumärkesportföljer.

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MarLaw värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Advokatfirman MarLaw (org.nr 556358-3508) är personuppgiftsansvarig för samtliga uppgifter som du lämnar i detta formulär. All behandling vi gör sker i enlighet med denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.