IT-juridik

IT är idag ett självklart redskap för att hantera och effektivisera informationsflöden. Den snabba tekniska utvecklingen och Internets gränslöshet sätter äldre lagstiftning på prov och IT-juridiken förändras ständigt. Det blir svårt att avgöra vilka regler som gäller i varje enskilt fall och avgöra hur gällande regler ska tillämpas. Utvecklingen ger upphov till förändrade förutsättningar mellan avtalsparter vilket ställer höga krav på licensavtal och kontrakt som både tar hänsyn till den snabba utvecklingen och till långsiktiga värden.

IT-juridik och domännamnsproblematik är ett av våra specialområden. Advokatfirman arbetar med t.ex. licensfrågor, avtalsfrågor, personuppgiftshantering och allmänna villkor. MarLaws jurister har skrivit åtskilliga böcker, läromedel och artiklar inom IT-juridiken, t ex Nätjuridik – Lag och rätt på Internet, Praktisk informationsrätt, Rätt i medieproduktion och Upphovsrätt i reklam och media.

Kontakta oss om vid frågor om tex.:

  • IT Juridik
  • IT-avtal
  • Licensavtal
  • Domännamnsfrågor och tvister
  • Lagval i Internetmiljö

Contact us

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MarLaw värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Advokatfirman MarLaw (org.nr 556358-3508) är personuppgiftsansvarig för samtliga uppgifter som du lämnar i detta formulär. All behandling vi gör sker i enlighet med denna policy. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.